Čítačku kariet na bankomaty v Šali zaistili policajti

12.10.2011 Šaľa

BRATISLAVA 12. októbra (WEBNOVINY) - Policajtom v Šali sa podarilo zaistiť falošnú čítačku kariet, ktorá bola namontovaná na jednom z bankomatov. Strážcov zákona na cudzie zariadenie na bankomate upozornil pracovník bezpečnostnej služby, ktorý bankomat plnil.

"Policajti zistili, že na bankomate je namontovaná falošná čítačka kariet, ktorá slúži na snímanie pri zadávaní PIN kódov. Kriminalistický technik na mieste zaistil mechanoskopické stopy," informovala agentúru SITA hovorkyňa nitrianskej polície Božena Bruchterová. Špeciálne upravené zariadenie na sledovanie zadávania PIN kódov zaslali do kriminalisticko-expertízneho ústavu v Bratislave.

Poverený policajt zo Šale začal trestné stíhanie vo veci trestného činu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty. Polícia zároveň upozorňuje občanov, aby si pri zadávaní PIN kódu na bankomate prekryli klávesnicu rukou alebo nejakým predmetom. Zabránia tak možnému zneužitiu svojej platobnej karty.
 

Vyberte región